OVER ONS

Bij De Signatuur houden we van hoogwaardig technisch muziekonderwijs, én van eigenheid en creatieve vrijheid.
 Dat betekent dat wij kijken naar welke muziek 
jij leuk vindt en wat jij wilt leren. Plezier hebben en houden in muziek maken is de basis van elke muziekles. De hoogopgeleide docenten spelen in op jouw individuele wensen en talenten en helpen jou bij het behalen van je persoonlijke muzikale doelen - of je nu voor jezelf graag wilt werken aan je zelfvertrouwen en muzikaliteit of je je voorbereidt op een belangrijke auditie.  

De Signatuur is een jonge school, maar muziekeducatie heeft een lange geschiedenis in deze hoek van Sint Anthonis.
In 1955 werd het woonhuis aan de Peter Zuidstraat, zoals dat er nu nog steeds staat, gebouwd in opdracht van Johannes de Jong. Dit pand had precies één "slaapkamer" te veel: een kleine praktijkruimte op de begane grond, waarin Jo muzieklessen gaf. 

Naast deze privélessen was Jo ook buitenshuis veel met muziek bezig: zo was hij lid en dirigent van Harmonie Sint Cecilia, organist in de Kerk van Anthonius Abt en leidde hij verschillende koren. Ook was hij actief als orgelbouwer, schilder en beeldhouwer en componeerde hij een aantal missen die nog met enige regelmaat opgevoerd worden.  

Na het overlijden van Jo in 2016 verhuisde zijn kleindochter Sanne naar de Peter Zuidstraat. Onder haar leiding is de verbouwing van de oude knutselschuur van Jo tot moderne muziekschool inmiddels aan het afronden. 
De handtekening in ons logo is de handtekening van Jo. Zo zetten wij een familietraditie voort met een frisse blik.